Пирин Благоевград

Новият треньор на Пирин: Не е мислимо отборът да играе в Трета лига

Новият старши треньор на Пирин Благоевград Иван Стойчев-Дофтора обяви, че е поел предизвикателството да води отбора в тази тежка ситуация единствено заради голямата си любов към клуба. Запитан директно дали не трябва да е малко луд да застане начело на орлетата, той беше лаконичен:

 

"Първо трябва да обичаш много Пирин и второ, ако те е страх от мечки, изобщо не ходи в гората", каза Стойчев на пресконференция вчера.

 

Негов помощник ще бъде досегашният шеф на школата Васил Петров. Двамата бяха представени официално вчера. Те заменят подалия оставка Петър Златинов. В последния кръг преди паузата Пирин падна у дома от Кариана Ерден. Днес отборът гостува на Струмска слава Радомир, което ще е дебют за тандема Стойчев - Петров.

 

"Не гледаме назад, а напред. Всички в клуба начело с футболистите трябва да си дадем сметка къде се намираме и че вариант Пирин в Трета лига е немислим", обясни първи Иван Стойчев, който е от Белица, където интересното е, че има резерват за мечки.

 

"Започваме двамата, гледайки в една посока. Младите и талантливи състезатели от школата бързо да се адаптират в първия състав и на тях да се разчита. Сега е важен психологически момент и смятам, че с правилна работа в тази насока ще имаме добър резултат в предстоящите мачове", обясни Васил Петров.

 

Лошата новина за треньорите е, че въпреки положените усилия да бъде възстановен Владислав Златинов отпада заради контузия, както и наказаният Веселин Любомиров.

 

Fенклубът на орлетата организира екскурзия за близкото гостуване на цена 5 лв. Привържениците се събират на паркинга пред хипермаркет "Лидъл" и в 14:00 часа заминават за Радомир. Цената на билета е 3 лева.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK