ЦСКА

Пенев иска да задържи Томаш

Треньорът на ЦСКА Любо Пенев иска от ръководството на клуба да направи всичко възможно, за да привлече за постоянно португалския защитник Нуно Томаш. Както е известно, 23-годишният футболист дойде на „Армията“ в последния ден на трансферния прозорец и веднага се превърна в твърд титуляр. Томаш играе еднакво успешно като централен бранител и ляв бек. В двата мача с Лудогорец португалецът бе много стабилен. Изобщо откакто той е започнал да играе, ЦСКА е допуснал само 2 гола в 6 двубоя - от Септември и Етър.

 

Понастоящем Томаш играе под наем на „Армията“ до края на сезона от португалския Беленензес. Това означава, че ако „червените“ го искат и за другата кампания, ще трябва или да го вземат за още една година под наем, или да го купят. Според Тгапsfermarkt цената му е 600 000 евро. Имайки предвид добрите контакти на ЦСКА на португалския пазар обаче е почти сигурно, че сумата ще бъде намалена. „Червените“ действаха по сходен начин и с Рубен Пинто. Първоначално той също бе под наем на „Армията“, но в крайна сметка бе купен от Беленензес, който сега държи правата и на Нуно Томаш.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK