Етър Велико Търново

Балъков: Можеше да поема ЦСКА, но не се разбрахме

Наставникът на Етър Красимир Балъков призна, че преди време е имало реална възможност да поеме ЦСКА-София, но така и не е постигнал споразумение с "червеното" ръководство. Легендата на българския футбол сподели, че би работил в нашите водещи клубове, като неговата лична амбиция е да ръководи тим, който редовно участва в европейските турнири.

"Сигурен съм, че първенството е направило огромна крачка напред. Виждате колко оспорвани двубои стават. Първенството става много по-интересно. От всяка гледна точка правим крачи напред. Дано се задържи това темпо и в бъдеще да има още по-интересни мачове", каза Балъков пред "Диема".

"Тук е мястото да кажа, че без жива и явна конкуренция трудно могат да вървят тимовете ни в Европа. Радващо за мен е, че ЦСКА, на фона на Любо Пенев, който промени отбора за отрицателно време, въпреки критиките, като се струпаха върху него, аз като негов колега му свалям шапка, че той за кратко време превърна ЦСКА в отбора, който искат феновете. Значи може, и това е роден специалист. Трябва да уважаваме българските специалисти. Ето, Любо влезе, направи промени, продължава да го прави. Така трябва да се работи. Хората разбиращи от футбол, трябва да получат възможност да работят, както искат", продължи Балъков.

 

"Разминахме се с ЦСКА не по моя вина, може би не и по вина на ръководителите на ЦСКА. Просто не се разбрахме. Никога не съм коментирал нещата от кухнята, няма да го направя и сега. Останали сме в добри отношения, но не сме стигнали до договорка. Бих работил във водещите клубове. Моите амбиции са да бъда там, където може да се играят евротурнирите. Едно е желанието, друго е това, което иска отсрещната страна".

"Каква е следващата треньорска амбиция на Балъков? Само Господ може да каже. Времето ще покаже. Сега имам договор с Етър. Дори да не остана там, искам клубът да не зависи от никого и да посъбудя заспалите пластове и механизми", каза още Балъков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK