Арда (Кж)

Венци Христов: Във Втора лига е по-трудно от елита

Голмайсторът на Арда Венцислав Христов говори за адаптацията към Втора лига, а коментира накратко и ситуацията в бившия си клуб Левски. Нападателят има 9 гола в 20 мача в шампионата.

 

"Във Втора лига е доста по-различно и трудно от елита. Тук изобилства от единоборства и no-груба игра. Футбол много не се играе, а освен това и терените са доста по-лоши от тези в Първа лига. Всеки път е трудно да се нагодиш. Малко са отборите с хубави терени, където може да се практикува по-стойностен футбол", каза Христов пред Диема спорт.

 

Той говори и за напусналия още през есента Димитър Макриев. Таранът сега е в последния в елита на Кипър Ермис Арадипу (11/0): "С него никога не сме били конкуренция, защото си партнирахме. Аз играех изнесен по-назад, а той си е типичен таран и вкара доста голове за Арда (6 в 11 мача). Ако спечелим промоция, Макриев ще има голяма заслуга за това", допълни Христов.

 

"Сега се чувствам много комфортно и на върха на атаката, но нямам проблем да играя където ми каже треньорът. Напускането на Стойчо Стоев изненада и футболистите, и целия клуб. Но това е крачка напред за него. Стамен Белчев промени малко неща. При него заиграхме по-спокойно, Промяната се вижда", каза още Христов.

 

"Радвам се, че в Левски започват да играят повече българи. Всяка година се взимат скъпоплатени чужденци и това се повтаря без край. Само се харчат пари. По-добре е да се направят три нулеви години с млади момчета, а на четвъртата Левски ще е шампион", заяви още Христов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK