Кой ще заемe мястото на Верея във Втора лига?

Кой ще заеме мястото на Верея във Втора лига? Вчера треньорът на заралии Иван Вутов публично обяви, че от ръководството са му казали да готви отбор за по-долните дивизии.

От доста време има съмнения, че отборът няма да вземе лиценз и така няма да може да се възползва от възможността да играе във Втора лига през следващия сезон.

Тимът играе в юноши и на практика е с класи под всички останали преки конкуренци за оцеляване, така че бъдещето му е ясно и то е изпадане от елитния ешалон.

Според член 5 точка 4 на правилника на БФС при подобен случай има квалификации за попълване на мястото на въпросния тим в даден ешалон.

Това ще рече, че вторите отбори от всички четири В групи ще играят помежду си по случаен принцип, като ще се използва и жребий.

На практика това ще рече, че Оборище (Панагюрище) и Созопол, които на практика са бетонирани на вторите места в Югозападната и Югоизточната Трета лига ще участват в тези квалификации заедно с вторите тимове в другите две В групи - Северозападна и Североизточна.

От Северозападната втори са Янтра (Габрово), а трети са Севлиево, така че един от тези два тима може да вземе участие в евентуален бараж, а от Североизточната е доста вероятно да няма желаещ да участва в баража, тъй като е спорно, че колкото и да е добър отбора на Суворово я има нужната организация за професионален футбол.

От БФС трябва съвсем скоро да обявят какво ще се случва и кой ще попълни мястото на Верея, но това ще стане едва когато мине процеса за лицензиране и се види, че заралии трудно ще получат такъв.

Oтборът има финансови проблеми, а освен това доста от играчите са осъдили тима, а и други също имат такива намерения.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK