Голяма изненада: Отнеха победата на Миньор (Раднево) срещу Карнобат, отборът загуби служебно заради нередовен състезател

Зоналният съвет на БФС-Пловдив обяви на своята страница, че на основание чл. 47, т. 7 и 9, от Наредбата за първенствата и турнирите, СТК присъжда за срещата от 27-ия кръг на Трета лига-Югоизток Карнобат – Миньор (Раднево) служебен резултат 3:0, вместо получения на терена 0:2.

Въпросното решение се прилага когато във футболен отбор в официални срещи за първенството и турнира Купата на България участва нередовен състезател, се присъжда служебна загуба при служебен резултат 3:0 в полза на редовния отбор само за срещите, за които са подадени жалби в установения срок. Това не се отнася при разследване по чл. 35, т. 2 от Наредбата.

При това положение Карнобат събира 32 точки и се изкачва на 13-о място в класирането на Югоизточната Трета лига. Миньор (Раднево) е на 6-о място с 41 точки.

Областен съвет на БФС-Видин наказва за хвърлени предмети от публиката на основание чл.37 ал.1 т.4 буква „а“ предложение 1 от ДП сезон 2018/2019г. – ФК“Ботев“ Грамада с имуществена санкция в размер на 62.50 лева. Инцидентите са станали по време на мача от областната група за мъже срещу село Дреновец, завършила 3:2.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK