Ботев Пловдив

Предлагат базата на Ботев да бъде кръстена на Чико

Общинският съветник от Пловдив Иван Петков и народните представители Димитър Георгиев и доц. Георги Йорданов пуснаха подписка с предложение базата на Ботев Пловдив в Коматево да бъде кръстена на легендата на клуба Динко Дерменджиев-Чико. Големият футболист почина след тежко заболяване. Неговата смърт потресе хилядите фенове на Ботев от всички поколения, за които Чико беше безспорен любимец и идол.

 

В момента комплекса в Коматево носи името "Ботев 1912". Политиците са категорични, че няма по-логично нещо от това базата да носи името на Чико.

 

Клубът пък възнамерява да организира детски турнир на името на Дерменджиев, който да стане ежегоден. Очаква се още доста инициативи да бъдат направени в памет на легендата.

 

През следващата седмица пък се очаква да има повече яснота около строежа на стадион "Христо Ботев". Въпреки обединението на пловдивските клубове за построяването на общ стадион в града канарчетата не са се отказали да имат свой такъв, както е било през годините. Очакваше се строежът на Колежа вече да е стартирал, защото срокът намалява. Както е известно, след промяната в концесията съоръжението трябва да е завършено в края на март 2020 година. Реално Ботев Пловдив разполага само с 11 месеца.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK