Левски

Новият треньор на Левски: Кой щеше да се съгласи да дойде в този момент?

Новият наставник на Левски Георги Тодоров даде първата си пресконференция като старши треньор на "сините". Опитният специалист замени Георги Дерменджиев и ще води 26-кратните шампиони на България до края на сезона. Тодоров разясни, че ще има за цел да вдъхне спокойствие в отбора и клуба като цяло, за да може да се подготви идването на следващия наставник.

 

 

"Аз съм служител на клуба. Друг човек за един месец дали би се съгласил да дойде? Клубът има нужда да помогна, за да има спокойствието да се намери точния човек и пожелавам на следващия треньор да промени наистина Левски", каза Тодоров.

 

 

Специалистът призна, че е бил недоволен от първата тренировка начело на тима, но постепенно представянето на футболистите се е променило. Тодоров заяви, че се надява да помогне за повдигането на самочувствието на играчите.

 

 

"Аз бях доста недоволен от първата тренировка, но през седмицата играчите се стараеха и се промениха нещата. Сега вече има някакво настроение за разлика от първото занимание. Един квадрат промени настроението. Понякога нещо малко може да промени всичко. Само футболистите могат да излязат от това състояние, няма друг".

 

Новият наставник засегна по-сериозно темата за юношите, като се надява, че талантите на отбора ще имат възможност да получат повече шансове за изява в бъдеще, защото смята, че имат необходимите качества да са основни футболисти при “сините”.

 

"Мисля, че минаха доста добри юноши, но за съжаление на първата грешка ги приключваха. Отговорността е много голяма за сегашните, защото те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия за налагане на младите, защото ако няма резултати е нормално тя да се промени. Много малко хора искат да дойдат в по-големите възрасти в ДЮШ. Не се дават шансове на младите и никой не иска да идва. Трудно се израства без игрова практика" 

"Хубаво е, че сега шест човека от школата ще бъдат в основния състав на Левски. Но и в треньорския екип трябва да има представители от школата. Сега всички са от там и са минали през Левски. Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне, защото така е коректно, но аз го викнах обратно. Той започна първите си стъпки с мен и знам, че има потенциала да стане добър треньор. Останаха много малко като него - точни и почтени. Преди шест години си казах, че няма бъда старши треньор повече. Защото аз не си мълча и не искам да се създават конфликтни ситуации", обясни Тодоров.
СНИМКА: Официалният сайт на Левски

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK