Спартак Варна

Шеф на Спартак (Вн): Най-доброто предстои

„Предстои най-тежкото, но се надявам да продължим да бъдем единни и да помогнем на клуба да просперира и в бъдеще“, обяви членът на УС на Спартак (Вн) Радостин Станев след промоцията на тима във Втора лига. „Соколите“ станаха шампиони на Североизточната Трета лига, след като удариха с 2:1 Светкавица в Търговище. Те ще получат титлата си следващата седмица, когато приемат Хитрино. Този път не е планувано шумно празненство, каквото имаше през миналото лято, когато Спартак завърши на второто място. Тогава фенове и играчи празнуваха заедно с музика и скара.

 

„Първо, от мое име и от името на целия УС на Спартак, честитя на всички спаратклии връщането в професионалния футбол. Допреди една година и половина това бе една мечта за всички нас, но за наша радост успяхме да постигнем страшно много през последните 18 месеца“, продължи Станев пред „Петел“. „Искам да благодаря на всички в УС, които заедно ръка за ръка, успяхме да върнем отбора във Втора лига - на Борислав Георгиев-Бобъра, Мартин Зафиров, Красимир Зафиров, Тодор Стойков, Стефан Калиме-нов, Евгени Балев, Иван Буруджиев, Марин Маринов. Искам да благодаря и на треньора Енгибар Енгибаров, на всички футболисти, играли през първия и втория сезон, които помогнаха на Спартак. Имахме затруднения, и по желание на треньора на полусезона взехме опитни играчи. Благодарение на тяхната помощ, и колективните усилия на всички в клуба постигнахме целта“, каза още той.

 

„Огромно благодаря и на премиера на България г-н Бойко Борисов, за огромната помощ и подкрепа към ФК Спартак. Той остава в нашата история и ще бъде завинаги в нея. Той помогна на нашия клуб в най-тежкия и най-важния момент. Това никога няма да бъде забравено от спартаклийската общност“, допълни треньорът на вратарите на Славия. „Очаквам с нетърпение да завърши обновяването на стадион „Спартак”, който се вижда, че от ден на ден става едно бижу, едно кокетно съоръжение. Изобщо, цялата ни база ще бъде сред най-добрите в България“, завърши той.

 

„Щастлив съм, че изпълних задачата си. Това, за което дойдох в Спартак, го постигнах. Поех отбора в началото на 2018 година, когато на практика нямахме състав и бяхме на дъното в класирането. Още тогава си поставих за цел през лятото на 2019 година да сме в професионалния футбол. Успяхме. Постепенно надграждахме и от аутсайдер превърнахме Спартак в хегемон. А този сезон ние сме единственият отбор от Първа, Втора и Трета лига без загуба.

 

Едно огромно браво на футболистите! Горд съм, че съм техен треньор! Те показаха характер, себераздаване и професионализъм, и въпреки страничните фактори се завърнахме безапелационно и заслужено в професионалния футбол. Аз нито за миг не съм се съмнявал, че това ще стане, защото Спартак е клуб с история, традиции и вярна публика. Този отбор заслужава да играе отново големи мачове на обновения си стадион и възможно най-скоро да се завърне там, където му е мястото - в елита“, радваше се и треньорът Енгибар Енгибаров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK