Добруджа

Феновете на Добруджа: Къде отидоха отпуснатите от държавата 200 хиляди лева за стадион "Пионер"?

Феновете на завърналия се мигновено в аматьорския футбол тим на Добруджа използваха социалните мрежи, за да зададат един от крайно време наболял време въпрос в града - какво се случва със стадион “Пионер” и къде отидоха 200 хил. лева, отпуснати от държавата?

Предлагаме на вниманието ви цялото изказване на феновете:

Стадион "Пионер", или къде отидоха 200 000 лева на държавата? Преди близо 4 години, след активни действия на тогавашния силен човек в Добруджа – Светослав Петров, държавата отпусна 200 000 лева за ремонт на стадион "Пионер" с Постановление 369/22.12.2015г. на Министерски съвет. След тогавашните разговори и контакти на Светослав Петров и Тервел Златев имаше готовност за изграждане на терен с чимове, поливна система и съблекални. Тук става въпрос за големия терен на стадиона, който е с нормални размери за футбол.  Близо година отне на кметския екип да намерят начин как да използват парите по предназначение.

Първата обществена поръчка е спряна, въпреки че се твърди, че скоро ще са готови терен и съблекални. Новата поръчка излиза в последния възможен момент за разходване на парите, които са целеви и през ноември 2016 са обявени новите параметри. Изведнъж става ясно, че няма да се ремонтира и модернизира основният терен, а ще се полага основно дренаж и фракция на терена с малки размери 72 на 48 метра, с прогнозна стойност 238 000лв. с ДДС. 

Въпреки това, кметът заявява, че това е само първият етап от ремонта, предстои втори етап още през януари (2017-та), при който Общината ще изгради изкуствен терен, съблекални и осветление, като идеята му е да има и трети и четвърти етап с изграждане и на трибуни.

Към днешна дата основният терен на ст. "Пионер" е в същото плачевно състояние: обрасъл в бурени, липсва дори ограда и автомобили преминават през терена. Над 200 хил. лв. бяха изразходени за направата на подложка за изкуствен терен, който вече 3 години го няма. Кой е виновен и този път? Какви са оправданията? Къде е стадионът?

Снимка: Sportal.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK