Добруджа

Бъдещето на Добруджа става ясно в края на месеца, Желев е готов да остане начело на тима

Добруджа не успя да се спаси от изпадане и днес ще изиграе последния си двубой при професионалистите, преди да се върне в Североизточната Трета лига.

Жълто-зелените гостуват на Литекс. По-важната дата за тях обаче е 30 май, когато ще се проведе Общо събрание на клуба, което ще начертае бъдещите планове пред Добруджа.

"На 30 май ще се проведе Общо събрание на футболния клуб и новият Управителен съвет ще реши кой ще води отбора. Казал съм на настоящото ръководство, че аз съм готов да работя в екип с всеки един, с който те решат, включително и като помощник. Не бягам от отговорност, мога да водя Добруджа в Трета лига, но целта ми не е задължително аз да съм на върха на отбора. Старши треньор и помощник са един екип, който взема решенията, защото 4 очи виждат по-добре от 2", обясни временният наставник на добричлии Венци Желев.

Според него е дошло крайно време клубът да поеме в последователна посока на развитие в следващите години.

"Лутането нагоре-надолу и текучеството на футболисти не водят до нищо добро", смята Венци Желев, като даде за пример факта, че сега в първия състав има само четирима, излезли от местната школа.

"На клуб като Добруджа му прилича да е в професионалния футбол - на само във Втора лига, но и в елита", категоричен е Желев и добави, че феновете трябва да са оптимисти за бъдещето на отбора.

Снимка: dobrichonline.com

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK