Черноморец Балчик

Зелето пред F24: Имам уверението, че всичко в Черноморец (Балчик) вече ще бъде наред, момчетата са герои

Спортният директор на Черноморец (Балчик) Емил Тодоров - Зелето похвали специално играчите на тима за сърцатата игра и представянето във Втора лига през сезона.

Отборът финишира 7-и в крайното класиране с равни точки със Струмска слава, който завърши на шестото място.

Годината бе много тежка за балчиклии, тъй като играчите на отбора доста дълго време играеха без заплати поради трудната ситуация пред тима.

"Първо искам да благодаря на всички тези момчета в отбора, които показаха, че са истински мъже. Каквото и да кажем за тях ще е малко. Заслужават всяка хубава дума за представянето си и мъжеството, което показаха през целия сезон. Tе са герои", обяви Тодоров пред Football24.bg.

"Това беше много тежка година за нас, година на лишения и безпаричие. Година на проблеми. Въпреки това обаче момчетата стиснаха зъби и успяха да направят това, което могат. Отборът ни се превърна в сериозен фактор в професионалния футбол и това е исторически момент".

"Имам уверението на кмета и на местната общественост, че вече всичко ще бъде наред и отборът ще може да съществува и да продължава да бъде част от професионалния футбол. Във финансово отношение се очаква нещата да са добре и да има пари, така че моето убеждение е, че от следващия сезон всичко ще се плаща редовно и всичко ще е наред с парите".

"Искам само да отбележа няколко неща, които са исторически за нашия скромен тим и които не са се случвали в неговата история преди това. За първи път от създаването си отборът три поредни години ще участва в професионалния футбол. За първи път отборът записва толкова победи в професионалния футбол, за първи път отборът ни достига до 1/8-финал в Купата на България и за първи път отборът отстранява елитен тим в същия турнир. Тези неща не трябва да се пренебрегват и са от много важно значение", обяви той. 

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK