Спартак (Варна)

Плеймейкърът на Спартак (Вн): Ще станем хит във Втора лига

Вальо Веселинов не е непознато име за българския футбол. Юноша е на Сливен, за който записа 34 мача в елита и 4 гола. Плеймейкърът имаше основна роля за влизането на Спартак (Варна) във Втора лига.

 

- Вальо, какво е чувството да се завърнеш в професионалния футбол?

 

-    Вече съм играл в Спартак преди 6-7 години. Преди това играх за Любимец и Етър. И двата отбора започнаха с големи амбиции, но после се разпадаха. В Етър дойдоха турски собственици, турски треньор и започнаха неразбориите. Общината заорани да играем на „Ивайло“, преместихме с в Сливен. Тогава ми се обади тогавашният треньор на Спартак Атанас Атанасов-Орела.

 

-  Като футболист на Сливен получи награда за най-перспективен млад играч.

 

-    Да, преди това такива награди бяха получили Сашо Тонев и Пламен Илиев. По онова време емисари от Полша идваха на мачове да ме гледат. После имаше застой в кариерата ми. Претърпях две операции от хернии, други контузии. 

 

-    Спартак си осигури завръщане в професионалния футоол 3 кръга преди края.

 

-    Можехме да го направи още преди това. През есента направихме някои ремита и Суворово дръпна. През зимата при нас дойдоха опитни футболисти. Бяха достоен съперник. Миналата година даже ни отстраниха за Купата на аматьорската лига. 

 

-    Какъв е стилът ви на игра?

 

-    Преди да се върна в Спартак не познавах треньора Енгибаров. Но съм впечатлен от тренировките му. Играем бързо, с едно докосване и мисъл. Неслучайно отбелязахме повече от 100 гола.

 

-Това означава ли, че може да сте конкурентни и във Втора лига?

 

-    Точно за това говоря. С този атакуващ стил можем да станем хит. А и сме клуб с история и традиции. Мисля, че се нуждаем от леко освежаване. 

 

-    Ще може да играете на обновения стадион „Спартак“.

 

-    Тръпнем в очакване да направим дебют. Досега тренирахме и играехме на игрище „Локомотив“, чийто изкуствен терен е в лошо състояние. 

 

-    Във Варна ли намери своя втори дом?

 

- Варна е вече и мой семеен дом, защото се ожених за варненка преди няколко години. Моята половинка Ирина ме подкрепя във всички срещи на тима, а това означава много за мен.

Меридиан мач

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK