ЦСКА

Стоичков вече не е сред собствениците на ЦСКА

Новият Закон за мерките срещу пране на пари задължи родните футболни клубове да посочат изрично действителните си собственици. Почти всички клубове в елиша се съобразиха с новите правила и извадиха на светло собствеността.

 

Най-интересна е ситуацията в ЦСКА, където легендата Христо Стоичков не е вписан сред собствениците. Той е акционер в клуба, но дялът му е малък и не му позволява дори да бъде вписан в документите. Така Гриша Ганчев и Юлиан Инджов остават реалните собственици на клуба от Борисовата градина. Двамата бизнесмени притежават по 38 100 акции с право на глас от капитала на ЦСКА-1948, което е едноличен собственик на ПФК ЦСКА София ЕАД.

 

Поне на книга Христо Стоичков притежава под 20% от акциите, което не му позволява да бъде вписан сред собствениците. Невписването му обаче странно съвпада и с периода, в който той очевидно се отдалечи от ЦСКА. Последните му публични изяви, свързани с клуба, бяха при представянето на треньора Едуард Йорданеску, дошъл на „Армията“ с негово съдействие, както и при празнуването на 70-годишнината. Трудно е да се повярва, че Стоичков е одобрил назначението на Любослав Пенев за треньор в началото на тази година, тъй като е известно, че бившите съотборници в ЦСКА и националния отбор са в отбегнати отношения и не си говорят.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK