Спартак (Плевен)

Спартак (Плевен) може да домакинства в Ловеч

Спартак Плевен се завърна в професионалния футбол навръх 100-годишнината на организирания футбол в града. Целта бе изпълнена по убедителен начин с 26 победи, един равен, едва три загуби и с девет точки аванс пред най-сериозния конкурент Янтра Габрово. Успешният сезон на специална пресконференция коментираха председателят на Управителния съвет на клуба Пепо Петков и членът на УС Дарин Ангелов.

 

По думите им инициативата за завръщане на Спартак в професионалния футбол е на бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Изключително важна е била подкрепата на Община Плевен и Общинския съвет.

 

"Изключително много усилия положиха доста хора. Много трудно беше, но в крайна сметка успяхме. Благодарим на футболистите, само местни момчета, треньорите Красимир Бислимов и Петър Банков, спортно-техническия директор Пламен Гетов и въобще на цялото ръководство. Радостни сме, защото този успех е за плевенчани, които заслужават да имат отбор в професионалния футбол", каза Петков.

 

футболистите са в заслужена почивка, но ръководството вече работи по нови задачи. Едната е ремонтиране на стадион "Плевен".

 

"За проблемите с материалната база в Плевен очакваме помощ от Българския футболен съюз и държавата. В този си вид стадион "Плевен" не отговаря на изискванията на БфС за провеждане на футболни срещи от първенството на Втора лига. Необходим е бърз ремонт. Всичко зависи от строителите. До края на юни трябва да сме готови, за да получим лиценз, защото новото първенство започва на 20 юли. Ако не стане, имаме вариант да проведем първите си домакински мачове в Ловеч. Няма да е добър този вариант, защото Спартак е на плевенчани и най-хубаво е да играем за тях", коментира председателят на УС на клуба.

 

Другият не по-малко важен въпрос, изискващ бърз положителен отговор, е свързан с финансирането. "Намирането на генерален спонсор е изключително важно. Има плевенски фирми, които помагат, но за съжаление нямат възможност да са основен спонсор. Затова ще търсим такъв извън Плевен. 600-700 000 лева ще е минималният бюджет на Спартак за следващия сезон", уточни Дарин Ангелов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK