Базата и школата ще са главен приоритет на новото ръководство на изпадналия от Втора лига Добруджа

Като първа цел в своята работа новият главен мениджър на „Добруджа“ Светослав Петров посочи създаването на условия за трениране на подрастващите, като най-важното в случая е възстановяването на стадион „Пионер“. Другите ми абмиции са да подобрим работата в школата и „Добруджа“ да се завърне сред професионалистите, защото Добрич е футболен град, заяви Светослав Петров.

Той уточни, че целта пред мъжкия отбор ще бъде съобразена с бюджета, като сега е важно да се създаде основата, затова приоритет трябва да бъдат школата и базата. Задължително отборът до 15 години ще продължи да играе в Елитната група, защото това е шансът ни да задържаме качествените футболисти в школата при наличието на „Черно море“ и „Лудогорец“ в региона, заяви главният мениджър на „Добруджа“.

Светослав Петров ще бъде старши треньор на първия отбор и ще отговаря за всички спортно-технически въпроси в клуба. Негов помощник треньор в мъжкия състав ще бъде Радослав Боянов.

„Много се радвам, че ще работя с него. Познавам Радо Боянов от много отдавна и знам колко голям работохолик е и колко много си разбира от работата“, заяви Светослав Петров.

В треньорския щаб влиза и Николай Радомиров, който ще продължи да подготвя вратарите.Дата за първата тренировка все още няма насрочена, тъй като се изчаква обявяването на датата на старта на сезона в Североизточна трета група. Подготовката ще протече в Добрич, като Светослав Петров планира контроли със сериозни съперници от Б група.

„Предстои ни много работа, надявам се да я свършим, въпреки че на много хора няма да им е много приятно“, отбеляза главният мениджър на „Добруджа“. Той призова феновете да продължават да подкрепят отбора както до сега. През последните години феновете са единствено хубаво нещо около отбора, смята Светослав Петров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK