България Чехия

Балъков: На 99% съм наясно със стартовия състав, Чехия е фаворит за победа срещу нас

Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков говори за предстоящата евроквалификация с Чехия утре, която е и негов дебют. Мачът е от 21:45 часа в Прага, а Балъков разкри, че 99% е наясно със стартовия си състав.

"Има леки проблеми, които не са решаващи за този мач. Мога да кажа, че всички са здрави. Но все пак имаме два мача и трябва да внимаваме дори с леките проблеми при някои от играчите. Нямам притеснения. Надявам се да мине всичко по план, по който сме работили близо седмица. Това е малко и много време. Нека мине мачът и тогава ще мога да ви кажа нещо повече.

"Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще изиграе и кой ще има по-голям заряд, кой ще иска повече победата и късмет, разбира се. Но може да се каже, че Чехия е фаворит в момента. Да се надяваме, че след мача ще може да кажем нещо друго. Надявам се да успеем да покажем поне малко, понеже работихме здраво тази седмица – искам да имаме по-добро притежание на топката. Не искам да търсим постоянно дългите топки, игра за втора топка. Искам да играем футбол. Зависи много и от противникът, но мисля, че имаме играчи, които могат да го правят", каза Балъков пред медиите.

Чешки журналист го попита за спомените му от загубата на нашите с 0:6 на 6 октомври 2001 година, отново на същия стадион в Прага, но Балъков се измъкна като каза, че не помни нищо от мача преди 18 години.

Снимка: Дневник

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK