Нефтохимик

От Нафтата: Целта е да се утвърдим в професионалния футбол

Старши треньорът на Нефтохимик Диян Петков заяви, че голямата цел пред тима след завръщането във Втора лига ще бъде да се утвърдят в групата. Той е реалист и е наясно, че бившия участник в елита го чака тежка кампания при професионалистите.

 

"Съвсем заслужено спечелихме промоция за Втора лига. Бяхме най-добрият отбор в групата по всеки показател. Не съм чак толкова щастлив от първото място, защото Нефтохимик не заслужава да бъде на това ниво. Ще се опитаме да върнем част от хората, които са преминали през нашата школа. Има момчета, които ще вземем, но надали ще успеем да върнем всички", коментира Петков в предаването "Часът на Трета лига" no sportal.bg. "Приоритетът ни е да развиваме школата, за да имаме в бъдеще наши кадри. Разбира се, паралелно с това ще се опитаме да се утвърдим във Втора лига. Това ще бъде и целта ни - да запазим мястото си в професионалния футбол, финансово сме стабилни, нещата в клуба са подредени, но не може да говорим за Първа лига. Да се надяваме, че ще успеем да изградим отбор с облик и ще бъдем фактор във второто ниво", разкри Петков.

 

"Това, което се случи в Първа лига - изпадането, дойде като гръм от ясно небе. След като тимът се озова във Втора лига обаче, бе ясно накъде отиват нещата. Дано бургаският футбол все пак успее да тръгне нагоре. И говоря не само за Нефтохимик, но и за Черноморец. За съжаление трудно ще успеем на този етап да върнем публиката отпреди 20 години. И най-жалкото е, че тези момчета няма да имат възможността да усетят тръпката от това да играят пред такава публика", завърши Диян Петков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK