ЦСКА

ЦСКА чака отговор от Нуно Томаш

ЦСКА води преговори с бранителя Нуно Томаш, който бе преотстъпен в отбора през пролетта. Армейците искат да задържат португалеца за постоянно, но той още не е дал отговор дали е съгласен. Червените са се разбрали без проблеми с Беленензес, който държи правата на Томаш. Самият футболист обаче се е колебаел дали да продължи кариерата си в Борисовата градина, или да остане в Португалия, където има друга опция.

 

23-годишният Томаш се представи на задоволително ниво с червения екип, като имаше няколко доста солидни мача. Той беше използван в центъра на защитата и като ляв бек. Предвид селекцията дотук, в случай че Томаш остане в ЦСКА, ще е опция за сърцето на ариергарда. На този етап армейците разполагат с трима в тази зона - Бодуров, Чорбаджийски и Гълъбов, но искат още един играч, за да имат две алтернативи.

 

Нуно Томаш записа 12 мача в първенството и 3 за купата през изминалата пролет. В тях получи само 1 жълт картон. Португалецът има и 30 участия в елита на родината си, всичките за Беленензес.

 

В същото време ЦСКА се отказа от крилото Жоржиньо. Според информация на "Тема Спорт" той не е оправдал очакванията на ръководството и в крайна сметка е било решено да не бъде задържан. Не е изключено и Сент Етиен да е искал висока трансферна сума за правата му, която в ЦСКА да не са желали да платят. 23-годишният Жоржиньо записа 32 мача, 1823 минути и 5 гола в елита. Игра и по 5 пъти за купата и в Лига Европа, където вкара на Адмира Вакер.

 

Раздялата с Жоржиньо почти сигурно означава, че ЦСКА ще финализира привличането на ирландското крило Греъм Кери (30 г.). От "Армията" отказаха да коментират преговорите с британеца. Никой от клуба обаче не отрече, че Кери е вариант за селекцията и се очаква да подпише с ЦСКА. През последните 5 години ирландецът е играл в трета и четвърта английска дивизия за Плимът, като има 197 мача, 49 гола и 58 асистенции. Армейците ще привлекат до дни и чуждестранен вратар.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK