Черно море ЦСКА

От ЦСКА: Искаха ни позиция за Черно море

Ръководството на ЦСКА е дало становище в БФС за казуса „Черно море“. Това е станало, след като от централата са реагирали на информациите, които се появиха около отстраняването на шестимата играчи на варненци преди гостуването на Лудогорец. Твърди се, че те са минали на полиграф и са изгърмели на въпроси, свързани със загубата от „червените“ с 1:3 у дома. Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Пенев и Петър Витанов се разделиха с отбора. Вратарят Иван Дюлгеров отърва кожата.

 

„На първо място това нещо беше доста обидно за нас като клуб, защото ЦСКА винаги е бил военният клуб на България, символизиращ чест и достойнство. Никой реално не ни е търсил, единствено Българският футболен съюз, както винаги сезирал се от медиите, но и както винаги избирателно. Те поискаха нашето становище и дотам“, обяви Стойчо Стоилов в интервю пред сайт. Той потвърди, че „армейците“ ще пробват да изчистят името си по съдебен път. „По принцип ние сме предприели мерки в тази посока и в много скоро време това ще се случи“, каза Стилов и допълни, че клубът търси начин как да се отдели и от договора за тв правата. Той не прие твърденията на Йордан Лечков, че БФС не носи вина за загубите на националния отбор, „Франция реорганизира целия си футбол заради загубата от нас. В резултат на тази реорганизация само след 4 години те станаха световни шампиони по футбол с един много млад отбор. При нас вече колко време се бави тази реорганизация? Не съм съгласен с Лечков. Това са само оправдания, които ги слушаме от него вече много години. Във всеки един цикъл се говорят едни и същи думи от него. Нека да смени плочата и да каже нещо различно“, завърши Стоилов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK