Левски

Левски изпускат пари и от Еркебулан

Левски ще се размине с пари от въздуха. „Сините“ щяха да намажат процент от продажбата на Еркебулан Сейдахмет от Уфа в Кайрат. Двата клуба в момента водят преговори за трансфер на таланта, пишат медиите в родината му. Тимът от Казахстан е готов да брои сериозна сума за Сейдахмет, който е любимец на феновете в родината си. На „Герена“ пък щяха да вземат 50%, ако не бяха избързали и бяха забави ли малко топката. В петък Сейдахмет разтрогна със „сините“, след като в сряда е било взето окончателно решение, че той няма да продължи кариерата си в Левски. Иначе родният гранд имаше договор за Уфа да задържи Еркебулан до Нова година. Освен това двата тима се бяха разбрали, че ще делят парите, ако се стигне до негов трансфер в трети отбор, докато все още е под наем в София. Запознати твърдят, че интерес към него има и от още един отбор. Става въпрос за един от грандовете в Русия. Еркебулан записа 3 мача, откакто дойде на „Герена“ през зимата с препоръка от Станимир Стоилов. Крилото не успя да се разпише, а освен това страдаше и от контузия.

 

Запознати разкриха, че първоначално Петър Хубчев е обявил, че той остава на „Герена“. По-късно обаче бившият национален селекционер променил мнението си отсякъл, че няма нужда от този футболист. Еркебулан носеше и голяма реклама на Левски в Казахстан, където заради него сънародниците му следяха всеки мач на „сините“. Някои дори бяха принудени да се абонират за „Диема“.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK