ЦСКА

Португалец прави голяма чистка в школата на ЦСКА

Шефът на школата на ЦСКА Пауло Кардозо започва сериозна чистка. "Тема Спорт" разбра, че португалецът ще освободи главния мениджър на ДЮШ Стефан Яръмов, както и двама от дългогодишните треньори - Христо Марашлиев и Антон Димитров. Новината най-вероятно ще бъде потвърдена от клуба през тази седмица.

 

В петък Кардозо и Яръмов са имали разговор, след който е станало ясно, че роденият във Видин ръководител няма да остане на "Армията". Освен това Кардозо е взел решение да освободи треньорите Марашлиев и Димитров, които досега бяха начело съответно на формациите до 16 г. (р. 2003-а) и 14 г. (р. 2005-а).

 

"Тема Спорт" не успя да се свърже с Яръмов, но Антон Димитров-Пирожката направи кратък коментар: "От медиите прочетох, че напускам. На мен никой от ръководството не ми е казал. Предполагам, че в понеделник (б.р. - днес) ще ми се обадят. Няма какво друго да допълня", заяви треньорът.

 

Марашлиев и Димитров са родени през 1970 г., като са бивши съотборници в юношеските формации и в представителния отбор на ЦСКА в периода 1990-1992 г. Христо е син на Димитър Марашлиев, който е един от големите футболисти в историята на клуба и дългогодишен шеф на школата. Марашлиев-младши работеше като треньор в ДЮШ от 2008 г. с малки прекъсвания. Димитров също дълги години отглеждаше младите таланти на червените.

 

Яръмов пък бе назначен на "Армията" през лятото на 2016 г. с функциите на директор. На 22 февруари тази година обаче ЦСКА представи Пауло Кардозо като шеф на ДЮШ. Той пое цялата спортно-техническа власт, а Яръмов остана като главен мениджър и се занимаваше с организационни въпроси. След неговото напускане най-вероятно няма да му се привлича заместник, а Кардозо ще отговаря u по това направление. Яръмов е архитектът на много продуктивната школа на Литекс, а преди това 10 години води Бдин Видин.

 

В следващите дни не е изключено да има и други промени в школата. Както "Тема Спорт" вече съобщи, Даниел Моралес ще поеме юношите до 19 г. за сметка на Ивайло Станев, който стана помощ-ник в представителния отбор. До този момент от ЦСКА не са съобщили нищо официално във връзка с промените в ДЮШ.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK