Левски

Хубчев: Преувеличено е, че съм терорист

Наставникът на Левски Петър Хубчев даде интервю пред “Евима спорт”. В него той обяви, че е доволен от представянето на футболистите си по време на лагера в Добринище, но иска много повече като организация и нови футболисти. Специалистът допълни, че Левски и ЦСКА не трябва да лежат на стари лаври, защото светът се развива. “Това, че Левски и ЦСКА са ставали по 20-30 пъти шампиони, не значи, че трябва да продължи, защото светът се развива. За съжаление кризата при двата отбора продължава твърде дълго”, твърди Хубчев, който е категоричен, че в съвременния футбол успяват богатите.

 

 

 

"Това, от което се нуждае един футболен отбор за подготовка, го намерихме тук. Хората бяха много мили. Смея да кажа, че тази седмица мина по най-добрия начин за футболен отбор. Като добавим и перфектния терен. Моля се да имаме такъв терен и на “Герена”.  Мисля, че това, което искахме да видим от първия лагер, макар и без целия отбор, се получи много добре.

 

 

 

Не съм напълно удовлетворен от целия тренировъчен процес. Като обем, натоварване и отношение към тренировките, нямам забележки към момчетата. От друга страна има чисто професионални неща, които искам да са много по-добре - като организация, като нови футболисти… Но с тези момчета, които бяха тук, се получи това, което искахме. С уговорката, че сме нови хора, имаме нови изисквания и те трябва да се нагаждат към нас. Мисля, че до голяма степен се получава”, каза Хубчев по повод края на първия лагер в Добринище.

 

 

 

"В Левски съм преживял и пето място, и шесто място. Но най-запомнящи се са титлите и купите. Трябва да убедим момчетата, че това което правим е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията, поведението на и извън терена, което е важно за имиджа на клуба. Какви ли не неща се говорят за нашия екип - като дисциплина, терористи и не знам какво. Те са много преувеличени”, добави новият треньор на Левски, който е категоричен, че сините и червените не трябва да лежат на стари лаври.

 

"Времената са други. Жалко, че живеем още с миналото. Имам обяснение за себе си. Не претендирам, че е най-правилното. Традициите са хубаво нещо, но те са за това да се нарушават. Това, че Левски и ЦСКА са били по 20-30 пъти шампиони, не значи, че трябва да продължи. Светът се развива. 
Има много традиционни отбори, които изживяват труден период. За съжаление и в ЦСКА, и в Левски това продължава дълго време. А по-възрастните хора са свикнали по съвсем друг начин да виждат тези отбори. Съгласен съм, че възможностите, поведението и начинът, по който се тренира е коренно различен от това, което беше преди. Това играе много голяма роля в състоянието на тези отбори.

 

 

 

Преди 30 години парите не бяха на първо място. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да повярвам. Богатите хора успяват във футбола. Така е и тук. Ще отворя една скоба - допускани са и много грешки. Финансите са много важни, но много се и злоупотребява на всяко ниво”, допълни специалистът, който е категоричен, че няма да лежи на стари лаври. 

 

 

"Аз много добре знам, че имидж се гради много дълго време и много трудно. Бързо и лесно може и да се срине. Не се заблуждавам с този имидж. Увереност ми дава начинът, по който работим с екипа ми и момчетата. Тънкият момент е, че във футбола се иска време, за да промениш нещо. В съвременния футболен живот се смята, че трябват между 2 и 3 години, за да реализираш своите идеи. Ясно ми е, че в отбор като Левски няма кой да ти даде такова време.

 

 

 

Нека да мине време да видим дали шефовете на Левски ще удържат на думата си. Когато отборът върви, всичко е ОК и всички се съгласяват. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на БарселонаМанчестър Юнайтед, Байерн в страната, в която живеем. Няма как само футболът да просперира. Това е отражение на действителността. Мразя обаче, когато някой каже, че това е България и повече нищо не можем да направим. Трябва да опитаме”, завърши Петър Хубчев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK