Рома

Легендата Тоти напуска Рома: Да напусна клуба е като да умра

Клубната легенда Франческо Тоти разкри, че ще напуска поста си на директор на “вълците" след 30 години в клуба. Бившият капитан нападна настоящето ръководство в лицето на президента Джеймс Палота и го обвини за случилото се.

 

"Мислих много задълбочено. Вината за това решение не е моя. Не знам какво друго да кажа. Шефовете знаеха за плановете ми в този клуб, с какво исках да помогна в работата, но те така и не ме искаха. Изключиха ме от взимането на всяко едно решение.”

 

"Поемам по друг път. В момента собственикът на друг клуб иска да ми се довери, а аз винаги ще съм готов да се завърна тук. Всички са наясно, че хората от ръководството ме принудиха да спра като футболист. А имах 6-годишен договор като директор. В началото започнах тихо, осъзнавайки, че това е напълно различна сфера от досегашното ми поприще на терена. Направиха се много обещания, но те никога не бяха изпълнени. Някои хора искат да изгонят от Рим всички римляни. След идването на американците, те се постараха по всякакъв начин да ни избутат настрана. Това искаха и в крайна сметка го постигнаха”.

 

 

"За мен Рома е най-важният клуб в света. Тъжно ми е да го гледам така. Това ме подлудява. Казваме си “чао”, а не “сбогом”. Смятам, че всички виждат какви са истинските проблеми в клуба."

 

"Всичко е свързано с покриването на изискванията за Финансовия феърплей. За тази цел до 30 юни трябва да продадем няколко играчи. Ще продадем най-добрите, защото така е най-лесно. Въпреки това най-важното е да бъдем честни и да казваме истината. Когато си искрен и казваш истината, няма как да бъдеш атакуван. И понеже аз винаги съм бил честен, то няма как да остана тук."

 

"Ще се завърна в Рома, но при друг собственик. Сега ми е много по-тежко от отказването от футбола. Да напусна клуба е като да умра"

 

"Дали ми забиха нож в гърба? Да, но никога няма да разкрия имена. Това са хора, които нараняват Рома и които не правят най-доброто за клуба. Ако аз бях президент на Рома и имах Тоти и Де Роси, щях да им дам цялата власт”.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK