Левски

Хубчев се оправда за загубата от Тюркгюджю-Атаспор: Играхме с експериментален състав!

Наставникът на Левски Петър Хубчев коментира равенството на своя тим срещу Йънг Бойс и загубата от четвъртодивизионния германски Тюркгюджю-Атаспор.

 

"Вчера, едно от обясненията защо бяхме надиграни категорично, е, че играхме в един съвсем експериментален състав (б.а.: Левски загуби с тежкото 0:4 проверката си с четвъртодивизионния германски Тюркгюджю-Атаспор (Мюнхен), но въпреки това имам забележки към младите играчи и тяхното представяне. Другото, което не е тайна, е, че ние се нуждаем от още качествени футболисти. Изиграхме три страшно полезни мача за нас срещу много силни противници. Можем само да бъдем доволни от това, което свършихме тук. Това, което искахме, се получи. В детайли обаче няма да навлизам. Все пак смятам, че имаше надграждане в сравнение с първите няколко проверки. Да, то е твърде малко, но по-добре бавно, но пък сигурно", изрази увереност Хубчев.

 

"Младите футболисти могат да бъдат полезни и да се развиват само ако покрай тях има опитни играчи. С 12 юноши няма как да се получат нещата. На нас са ни нужни 6-7 футболисти, истински професионалисти, за да дръпнат тези момчета напред. Трябват ни качествени нови хора, които да паснат на идеологията на клуба и да помагат на по-младите в състава. Това е големият ми проблем, голямата ми болка", призна доскорошният национален селекционер.

 

"Ситуацията обаче в никакъв случай не ме кара да съм песимист, тъкмо обратното - амбициран съм още повече. Мисля, че и в съблекалнята е същото положение", призна наставникът на "сините", който за финал допълни, че заедно със своя щаб достатъчно добре е разузнал тима на Ружомберок и вече всички в редиците му мислят за сблъсъка със словаците.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK