Пирин Благоевград

Пирин: Всичко с новия спонсор е прозрачно

От Пирин (Бл) публикува съобщение в официалния си сайт, в което се заявява, че г-жа Иван Уорън, представителка на настоящия основен спонсор „Емирейтс Уелт“, ще приветства всички амбициозни планове, свързани с развитието на спорта и в частност на футбола в Благоевград.

 

„Във връзка със зачестилите спекулативни, мнителни и на моменти алогични изказвания по повод случващото се в ОФК Пирин,ръководството на клуба, както и представителката на настоящия основен спонсор „Емирейтс Уелт“ г-жа Ива Уорън, бихме искали да заявим следното: Всички подробности около намеренията на „Емирейтс Уелт“ бяха категорично изложени на предходната сесия на Общинския съвет в Благоевград и могат да бъдат прочетени в съответните протоколи. Отново по време на сесията от 28 юни бе съобщено, че детайлният бизнес план, който се изработва и в момента, ще бъде публично достояние най-късно в началото на следващата седмица. От самото обявяване на намеренията и от началните разговори с ръководството на ОФК Пирин, „Емирейтс Уелт“ изразява желанието си за партньорство с Община Благоевград, която е стопанин на цялата спортна инфраструктура в областния център. Още веднъж, няма пожелан партньор за „Емирейтс Уелт“ от Община Благоевград. Клубът и компанията имат сключен един договор за реклама, както и два договора за дарение. Политическата обстановка не е фактор при взимането на решението от страна на „Емирейтс Уелт“ за влизане в разговори за развитието и управлението ОфК Пирин. Това е един дълго обмислян и планиран ход, чиито момент за реализация настъпи в момента в който фирмата-спонсор бе готова за това“, се казва в обръщението.

 

В същото време ръководството на Пирин зарадва феновете на тима, след като обяви, че Владислав Златинов е подновил договора си с клуба. Голмайсторът на „орлетата“ от изминалия шампионат ще продължи да защитава цветовете на клуба. Димитър Пангев е третото ново попълнение. Вратарят идва от Хебър и ще засили конкуренцията на този пост. Преди това бяха представени Румен Трифонов и Иван Вълчанов. До края на седмицата се очаква към лагера в с. Баня да се присъединят и двама французи, както и двама бразилци - с италиански и немски паспорт“, пише сайтът на Пирин.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK