Левски

В Австрия предричат тотален крах за Алар

Австрийското издание АЬseits предрича, че новият нападател на Левски Дени Алар ще има множество тежки моменти и на "Герена" заради философията на отбора при новия наставник Петър Хубчев. То прави обстоен анализ на силните и слабите страни на австриеца, като отчита, че той е бил безмилостен голов хищник в моментите, в които е имал до себе си мощен физически съотборник.

 

Това се случва най-вече в Щурм, когато партньорът му на върха на атаката мачка противниковата отбрана, а Алар се възползва от това, излизайки на чисти позиции и стреляйки безпощадно в целта. В Грац той вкарва 42 гола в 81 мача и става капитан на отбора.

 

Но след като се завръща в Рапид миналия сезон, често е ползван на върха на атаката като единствен нападател, а с това секват и попаденията му. Сега изданието отчита, че Левски играе в схема, подобна на тази на Рапид от миналия сезон, като това вещае проблеми и на Алар, и на наставника Петър Хубчев, ако смята да го ползва самостоятелно в предни редици.

 

"Левски завърши трети миналия сезон, класира се за Лига Европа и ще играе с Ружомберок. През цялата минала кампания отборът залагаше на система с един нападател, като изключенията бяха твърде малко. И треньорът Петър Хубчев, който говори немски перфектно, няма причина да настройва играта на целия отбор към един играч. Така че е съвсем вероятно и можем да заключим, че Дени Алар ще се превърне в жертва на схемата в Левски. Клубът се застрахова, като го взе под наем, а опцията за купуването му е само пожелателна и зависи от представянето му. Но при всички положения няма как да видим този футболист обратно в Рапид, каквото и да се случи", анализира Abseits.

 

29-годишният Алар лекува контузия в областта на прасеца, която ще го извади от игра за старта на сезона в Лига Европа срещу Ружомберок след седмица, както и за двубоя от първия кръг на Първа лига срещу Дунав. Австриецът с хърватски корени вече е един от най-скъпоплатените играчи на сините. Заплатата му е в размер на над 20 хиляди евро.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK