Левски

Удар за Левски! "Сините" чакат новия нападател след реванша срещу Ружомберок

Спряганият за Левски нападател Рангело Янга бе включен в групата на Астана за първите два мача от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу румънския Клуж. 

Холандецът, който е национал на Кюрасао, е чакан на „Герена" след реванша с Ружомберок. 


След този предварителен кръг на евротурнирите клубовете могат да картотекират играчи за следващия тур, ако, разбира се, продължат напред. 

Както е известно, сините усилено търсят таран, а 192-сантиметровият футболист бе желан от „Герена“ още през зимния трансферен прозорец, но тогава до сделка не се стигна. 

След контузията на новото попълнение Дени Алар името на Янга отново се завъртя за Левски и според различни информации той дори е чакан да пристигне в София в близките дни. 

Нападателят онзи ден игра 12 минути при победата на Астана с 2:0 над Тобол, отбелязва "Тема спорт".

Астана разполага в нападение с Кабананга от ДР Конго, но исканите за него пари са абсолютно непосилни за бюджета на сините. 

Той вдигна много цената си по време на треньора Станимир Стоилов и мачове на Астана в Шампионската лига и Лига Европа. Тогава казахстанците отказаха не една и две седемцифрени оферти за Кабананга. Ситуацията с Рангело Янга е по-поносима за българския тим. 

27-годишният нападател, който е роден в Ротердам, ще остане в Астана, но в тима му не таят надежди, че могат да елиминират румънския първенец в Шампионската лига и след това могат да склонят на трансфер. 

Цената му е около 500 хиляди евро. Става въпрос за директно купуване, а не за наем. Горе-долу такива ще са разходите на Левски за едногодишния престой на Дени Алар. 

Заплатата му не е под 25 хиляди евро на месец, твърдят в мениджърските среди. Наемът за година ще се върти около 200 хиляди евро, но при това положение сините ще могат да го откупят на ексклузивна цена от Рапид Виена, ако решат да се възползват от клаузата в договора с австрийския клуб. 

Снимка: Сега

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK