Левски

Левски представи новите екипи

Ръководството на Левски представи новите екипи на тима за сезон 2019/2020 година. Това се случи на специална пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". 

Клубът разработи визия, с която се връща към корените си, а легендарното "Л" се появява отново на гърдите на фланелките.

 

 

"За първи път буквата "Л" се използва през 1924 г. на екипите срещу "Ромкомит". Бялото "Л" е неизменна част от историята на „Левски“, като от 1919 г. насам го има в емблемата. Клубът ползва буквата в екипите си до насилственото преименуване на „Динамо“, а после, след като възстановява името си, го ползва отново", разкри Илия Христов от Сдружение "Сини Сърца" .

 

 

От вътрешната страна на фланелките стои първият печат на „Левски“ в историята му, като той е поставен от вътрешната страна на яката. Има и жълто-червеното райе, посветено на първите цветове на клуба. Имената на играчите ще са на кирилица в българското първенство, а в евротурнирите ще са изписани на латиница. 

 

 

С новите екипи пред камерите застанаха четирима играчи. Николай Михайлов представи белия вратарски екип, а със синия беше младата надежда Станислав Иванов. Резервният жълт беше демонстриран от Хали Тиам, а третият екип - черен на цвят - беше показан от новото попълнение Дени Алар. 

 

 

Национална лотария ще бъде официален спонсор на ПФК „Левски”, а играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия "Ружомберок".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK