Левски

Павел Колев: Ще върнем Левски към корените му

Вчера ръководството на Левски сключи договор с нов генерален спонсор. Това е Националната лотария. По силата на контракта на гърдите на фланелките на Левски вече ще бъде изписано логото на 7777.bg. Тези екипи ще бъдат носени за първи път утре при гостуването на Ружомберок. Двубоят започва от 19:30 часа в Словакия. До момента генерален партньор на клуба от "Герена" бе родна букмейкърска компания.

 

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че контрактът е много изгоден за клуба. "С Националната лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем Левски към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 година. Това партньорство е много повече от спонсорски договор - това е социален проект, чия-то цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира да се докосне до синята магия и да подкрепя любимия отбор", каза Колев пред официалния сайт на клуба.

 

От Националната лотария пък обявиха, че спонсорството на Левски е част от дългосрочната политика на компанията да подкрепя развитието на родния спорт. В рамките на съвместното партньорство ще бъдат осъществени редица интересни проекти, свързани с развитието на детско-юношеската школа на клуба.

 

"Радваме се, че Националната лотария ще подкрепи един от най-обичаните български клубове. Много ни допадна стратегията на "Левски" за развитието на отбора и спорта в страната. Тя съвпада и с нашата политика, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи спортни успехи", заяви Милен Ганев, управляващ съдружник на Националната лотария. Неговата дума ще се чува вече на "Герена".

 

Притежателят на мажоритарния пакет акции на Левски Георги Попов, който е свързан с със силната фигура при сините Васил Божков, също е в Съвета на директорите на новия спонсор. В него влиза и самият Васил Божков, пише dnevnik.bg.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK