ЦСКА

"ЦСКА е като Челси"

Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи любопитен коментар за армейците. Пред австрийските медии той заяви, че настоящият му тим - Щурм Грац, далеч не разполага с финансовите възможности за привличане на състезатели като българския клуб.

 

"В досегашните ми отбори Спартак Търнава и ЦСКА беше различно, защото имат частни собственици. Те са като Челси. Бюджетът може да варира, като се определя от следното правило: "Ако собственикът иска, може да се случи абсолютно всичко. Ако не иска - тогава нищо няма да стане". В Щурм обаче е по-различно", заяви Ел Маестро.

 

Той търси ляв бек, вътрешен халф и централен нападател за Щурм. А по отношение на целите пред отбора коментира: "Няма позиция в първенството, на която трябва да завършим на живот и смърт. Различните хора смятат, че четвъртото място ще е провал, средна работа или голям успех за нас. Мнения, колкото искаш. Да играем на плейоф в Лига Европа пък е мечта, защото трябва да оцелеем срещу два съперника и да ги елиминираме", каза Ел Маестро. Щурм стартира в ЛЕ от 2-ия кръг, а опонентът бе определен снощи между Клифтънвил (Сев. Ирландия) и Хаугесунд (Норвегия). В първия двубой скандинавците спечелиха с 1:0.

 

Нестор пък коментира още: "Искам да печеля, а ако е атрактивно - това ще е бонус. Хората са щастливи, ко-гато Щурм печели, и страдат, когато отборът губи. Вярвам, че ще се представим по-доб-ре, отколкото през миналия сезон. Това на хартия не изглежда толкова трудно, но ще видим какво ще се окаже на практика", допълни Ел Маестро.

 

Нестор пое Щурм в началото на юни. Той ще направи официален дебют начело днес от 18:30 часа в гостуване на аматьорския Аниф за купата.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK