Миньор

Над 200 ветерани се чакат за 100-годишнината на Миньор

Над 200 ветерани са поканени на честването на 100-годишния юбилей на футбола в Перник и по-конкретно на Миньор, съобщиха от общината. Вековната годишнина ще бъде отбелязана с тридневни тържества, които ще започнат на 26 юли. На следващия ден са планирани турнири в детските школи, както и състезание с участието на фенове, деятели и ветерани. Същия ден жълто-черните организират голямо факелно шествие, което ще премине през цялата централна част на Перник до Стадиона на мира. За шествието е подготвена специална хореография, като проявата ще бъде записана с дрон. След това Миньор Перник ще изиграе приятелски двубой с Миньор Чикаго (САЩ). Заедно с 20-те футболисти на американския тим на родна земя от САЩ се очаква да пристигат и над 40 фенове.

 

На тържеството са поканени министърът на спорта Красен Кралев и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов Предвидена е богата концертна програма на стадиона в Перник. Иво Ангелов - световен и европейски шампион по борба от 2013 г„ отправи специален апел в социалните мрежи, канейки хората на събитието.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK