Пирин Благоевград

Официално: Пирин с нов собственик

Отборът на Пирин Благоевград има нов собственик. Става дума за фонда "Емирейтс Уелт". С решение на Община Благоевград на редовната за юли сесия, 75% от Пирин вече са на на фонда, 25% остава общинското участие. С 31 гласа "за" и три "против" местните парламентаристи дадоха зелена светлина на новия проект. Важна подробност е, че занапред парите от общинския бюджет за Пирин ще се използват само за ДЮШ. От своя страна представителят на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън гарантира, че веднага в касата на клуба ще постъпи цялата сума от бизнес плана за първата година.

 

 

Още преди две седмици официално бе входиран в деловодството на Община Благоевград бизнес план за развитието, бюджетирането и структурата на управление на Пирин. В него са описани детайлно принципите на бъдещата съвместна дейност, бюджетите за следващите пет, седем и десет години, както и целите, които клубът ще си постави.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK