Хебър (Пз) ЦСКА 1948

Втора лига тръгна с голов рекорд

47 гола. Толкова си вкараха отборите от Втора лига в първите два кръга на сезона. Така те оформиха рекорд по попадения, откакто вторият ни ешелон премина за последно във вариант с една група. Това се случи през сезон 2012/13. Оттогава са минали седем първенства, в които не е имало толкова попадения на старта. В споменатата вече кампания през 2012/13 в първите два кръга са вкарани с 15 гола по-малко - 32. Тогава отборите са били с два по-малко, но така или иначе головият коефициент е бил около 2,3 на мач. За сравнение настоящото първенство той е 2,94. Тоест отборите си вкарват почти по 3 попадения на мач.

 

Най-близо до настоящото постижение е сезон 2015/16, в който в първите два кръга са вкарани 46 гола. Тогава има огромна разлика между първия и втория. Сезонът е започнал с цели 28, което също само по себе си е рекорд. Във втория кръг обаче са отбелязани едва 18 попадения.

 

Интересно е да се уточни, че най-голям принос за атракцията във втория ни ешелон през настоящия сезон има Нефтохимик. В двата мача на бургазлии са отбелязани цели 11 гола, което е 23,4% от общия брой попадения.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK