Добруджа

Светослав Петров: Добруджа няма пари за опитни футболисти

Главният мениджър и старши треньор на Добруджа Светослав Петров обяви след минималната победа с 1:0 над Септември (Тервел), че тимът му няма нужните средства да си позволи опитни играчи и ще трябва да извърви пътя до първото място с млади момчета.

 

"Играчите, които излязоха на терена, бяха наличните и в общи линии оптималният вариант при смените. Кристиян Петков не беше в групата, защото е измъчван от вирусно заболяване и дори е на антибиотици. При Явор Колев ситуацията е следната - той дойде и ми каза, че заради множеството ангажименти, които има извън футбола, спира да играе. На него няма да може да се разчита и в ДЮШ на клуба. На негово място няма да търсим друг треньор, защото сме с ограничен бюджет, което ни принуждава да оптимизираме максимално нещата там. Имената на останалите картотекирани състезатели се знаят, което налага да извървим пътя с младите докрай", декларира Светослав Петров. За самия двубой със Септември Тервел, който е воден от бившия наставник на добричлии Валентин Пейчев, той каза: "За качеството на мача и играта не искам да говоря, защото беше ясно, че тервелчани ще действат затворено и ще разчитат на епизодични контраатаки. Състезателите на гостите имаха допълнителна мотивация да се представят в добра светлина на стадион "Дружба", защото около 90% от тях през различен етап от кариерата си са преминали през Добруджа, включително и треньорът им", заяви Петров.

 

"Момчетата се стараха и се бориха до последно. Благодарение на подобни мачове нашите млади състезатели се каляват и израстват. Срещите като тази са от полза за младите, защото освен чисто спортно-технически те трябва да проявят и други свои страни, да покажат воля и характер. Като първо домакинство за сезона явно и очакванията към нас са били по-големи, но в крайна сметка имаше доста хора на стадиона, на които специално искам да благодаря за подкрепата. Такива трудни мачове са много по-полезни за младите момчета, отколкото лесните победи с по 5-6 гола. Именно в тях се вижда кой има характера, волята, кой се бори до последно въпреки трудностите", завърши Петров.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK