Пирин Благоевград

Пирин (Бл) купува хотел и стадион

Новият собственик на Пирин Благоевград "Емирейтс Уелт" купува хотел "Орбита" в град Рила за 600 000 лева. Той се продава от сьдия-изпълнител заради дългове. За периода 2013-2017 г. са натрупани задължения от 28 000 лева към местната община. Първоначалната обявена цена за продан е била 995 334,84 лева. Купувач обаче не се е явил и на всеки следващ търг стойността е била намалявана с 20 процента.

 

Сделката със собственика на Пирин Благоевград ще се изповяда във вторник при нотариус Сийка Милева в Дупница, съобщи "Струма". С това обаче от клуба няма да спрат. Според кмета на Рила Георги Кабзимал-ски новите благодетели на орлетата са изразил намерение да закупят и стадиона в града, който ще бъде използван за тренировка на футболистите на Пирин. За тази сделка все още се водят преговори.

 

В Благоевград явно започват да действат мащабно - нещо, което нито едно предишно ръководство не е правило. Целта е в град Рила да се изгради модерна база на клуба, която да бъде целодневно ползвана от отбора. Рила се намира само на 13 километра от Благоевград.

 

В момента Пирин ползва базата си в село Рилци, на която има три естествени терена. Наред с това на разположение на орлетата е и изграденият нов стадион в село Падеш, на който тренират и юноши на клуба.

 

През лятото от фонда "ЕмирейтсУелт", представляван от Ива Уорън, придобиха мажоритарния пакет на Пирин, дотогава акциите бяха изцяло собственост на общината. След това орлетата направиха мащабна селекция. Целта е отборът да се стабилизира във Втора лига, а през следващия шампионат да се гони спечелване на промоция за елита. В момента благоевградчани се готвят за домакинството си на Спартак Варна.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK