Спартак (Плевен)

Първо във F24: Защо играчите на Спартак (Плевен) отказаха да пътуват за Монтана и какво е бъдещето на клуба

Ситуацията в Спартак (Плевен) е меко казано недобра и както се изписа именно финансови причини са в основата на това играчите да откажат да пътуват за Монтана, за вчерашния мач на "Огоста" от Втора лига.

Нашата медия Football24.bg обаче научи доста интересни неща около ситуацията в отбора и това какво е провокирало цялото напрежение в тима.

По наши информации срещата от самия старт на първенството с Хебър (Пазарджик) е била пред провал, но тогава треньорът Краси Бислимов и тарторите на тима са убедили повечето момчета да се качат на автобуса и да изиграят мача. 

Причината е ясна - дължащи се пари на момчетата от отбора, които са били обещавани, но в крайна сметка не са били изплатени.

През последните месеци ръководството на плевенчани изпитва огромни трудности да си покрива задълженията към футболистите. Те имат да взимат по премия и по една заплата за август. 

Точката на кипене е стигнала до краен предел, след като на играчите са им били удържани пари от дължащите суми без никакво обяснение, а повечето от тях дори не са на трудови договори.

Какво ще бъде бъдещето на клуба? В понеделник ще има спешно събрание на Управителния съвет на отбора и тогава ще се решава.

От БФС обаче също ще се изкажат по случая, тъй като по правилник отборът може да понесе жестоко наказание и да бъде изхвърлен от групата.

Член 37(1), 9 6 от ДП гласи следното:

ФК, осуетил умишлено провеждане на футболната среща:

40 000 лева глоба и преместване на отбора в по-ниско ниво (следващо по низходящ ред) за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година.

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK