ФК Дунав (Русе)

Голям шок за Дунав! Босът на отбора д-р Симеон Симеонов обяви, че се оттегля от футбола през следващата седмица

Собственикът на Дунав д-р Симеон Симеонов потвърди, че се оттегля от футбола. Шефът на "драконите" сподели, че е информирал играчите на Людмил Киров за намерението си. Той заяви, че през идната седмица ще плати за последно заплати в русенския клуб, след което ще се посвети изцяло на лекарската професия. Симеонов управлява Дунав от 2010 година.

"Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв - предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това, за мен е нормално, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм", започна д-р Симеонов пред "Диема".

"Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Чисто финансово нашият клуб е окей - даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че имаме подписан предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици на клуба. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда.", добави босът на Дунав.
"Десет години са голям период, а знаете, че не съм футболен човек, лекар съм по професия. Мога да кажа, че не се чувствам на мястото си във футбола. В българския футбол комуникацията върви трудно - между клубове, между всичко. Има много отбори с ниски бюджети, парите, които получаваме от телевизионните права са малко, съобразяваме се всичко с едно статукво.

В България няма действащ закон за спорта, тук сумите, които се дават за спорт от тв права и от федерация са символични. Знаем добре, че на Запад не е така. Честно казано, възхищавам се на останалите отбори, които успяват да закърпят положението. Говорил съм вече с футболистите, те знаят за решението ми. Казал съм им, че ще бъда винаги до тях, но нека дойде друг, който да носи отговорността и да обира негативите. Нали казват, че от футбола се печели. Е, нека сега друг дойде да се напечели в Русе", каза още д-р Симеонов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK