Миньор

Миньор: Феновете са доста нетърпеливи за промоция

Треньорът на Миньор Перник Юрий Васев говори за "Тема Спорт" за ударния старт на сезона в Югозападната Трета лига. Жълто-черните имат 6 победи и 1 равенство при 16:1 голова разлика, след като минаха и през Банско с 1:0. Гола вкара Димитър Савов.

 

"С Банско не се получи качествен мач. Теренът е много изпуснат, беше в ужасно състояние. Скоро е имало концерти на фолкзвезди и не ставаше за игра. Имаше повече битка, ритане и тичане. Банско създадоха две добри ситуации през първата част, но не успяха да реализират. След нашия гол и ние имахме две възможности да затворим срещата, но не можахме. Банско е един от най-силните отбори в шампионата, а бюджетът им е поне два пъти по-висок от нашия", каза Васев.

 

"Силният старт на сезона се дължи на много здравата ни работа в последните 8-9 месеца. Изградихме отбора на практика от нулата. Събрахме доста перспективни момчета и средната ни възраст е около 20 години. Залагаме много на здрави тренировки, проведохме и добра подготовка през лятото. Първите резултати от всичко това вече се виждат. Ние и през пролетта играхме добре, но тогава бяхме изостанали твърде много от върха, за да направим нещо по-сериозно. Сега обаче нямаме пасив и успяваме да сме в челото. Хубавото е, че не сме зависими от един или двама играчи, а резервите ни са равностойни. Има конкуренция и не се страхуваме да правим рокади в състава", допълни Васев.

 

"Първенството е изключително трудно, долу-горе е на нивото на Втора лига. Всички клубове са финансово уредени и са направили добра селекция.

 

Доста тимове разполагат с играчи с опит от елита и Втора лига. Имат големи бюджети и е доста равностойно. Не бих казал, че има изявен фаворит, нито пък аутсайдер. Нямаме за цел да спечелим промоция, а да изграждаме състава и да вървим нагоре. Не искаме да вкарваме излишно напрежение, въпреки че феновете са доста нетърпеливи и вече искат промоция на по-високо ниво. Благодарим за подкрепата, защото са плътно зад нас. Мога да кажа, че е налице спойка между играчите и привържениците", каза още Васев.

 

"Финансово клубът е осигурен. Миньор е общински и бюджетът е гласуван от общината. Тя помага на сто процента като издръжка. Всичко е много коректно и се плаща навреме. Може би като бюджет сме на 10-12-о място в групата, но така е по-добре. По-хубаво всичко да се плаща навреме, вместо да се подмамваме с някакви големи суми, които после да не се превеждат", допълни Васев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK