Монтана

Фугата: За първи път ми се случва такова нещо

Старши треньорът на Монтана Владимир Иванов-Фугата заяви, че за първи път му се случва нещо такова - отбор да не се яви за мач. Както е известно, монтанчани така и не играха със Спартак Пл, чиито футболисти отказаха да пътуват за срещата на стадион "Огоста".

 

"Неприятно е, че не се проведе мачът. Момчетата искаха много да играят и да зарадват тези хора по трибуните, които останаха с нас до края. За жалост се случи точно на нас, но не сме ние, които да решаваме тези неща. Признавам, че в досегашната ми кариера и като футболист, и като треньор за първи път ми се случва такова нещо. Ако имаше мач, при всички случаи щях да пусна през второто полувреме двамата юноши Кристиян Апостолов и Влади Цеков. Така че жалко и за тях. Надявам се да не се отрази на игровия ни ритъм, ще търсим варианти да компенсираме не-провеждането на срещата", каза наставникът.

 

Кметът на Монтана Златко Живков бе крайно разочарован от проваления мач. "Трудно ми е да повярвам, че в професионалния футбол в България се случва подобно нещо. Какво ли не съм видял досега и то не само аз, но един отбор да не дойде за мач - не. Да ви кажа честно, когато ми казаха, че от Спартак са отказали да пътуват, си помислих, че е шега. Не мога да проумея, че е възможно. Убеден съм, че от клуба не са забранили на футболистите да пътуват. Само за организацията на мача ние губим 5200 лева - това са разходи за лагера във Вършец, за съдийските такси, за охрана и още за ред други. Момчетата също са разочаровани, защото те играят и за премии. Но не това е важно в случая. Спартак Плевен е десетият отбор във вечната ранглиста на българския футбол, Плевен пък е седмият или осмият най-голям град в България. Затова не мога да повярвам, че това се случва с тях. Сега по цял свят ще ни разнасят", заяви Златко Живков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK