Левски

Славия търси от Левски 893 седалки

893 седалки ще трябва да плати ръководството на Левски, за да покрие щетите, които нанесоха неговите фенове в Сектор В на стадион „Славия“. Цената обаче не бе обявена. В началото на втората част на най-старото столично дерби ултрасите започнаха да трошат наред. След това те струпаха част от отломките и ги запалиха. „Сините“ спечелиха с 2:0, но този инцидент вгорчи победата им. Повод за този гняв бе решението на ръководството на Славия да обяви вход от 20 лева за мача. Венцеслав Стефанов, който не бе в лошата, атакува полицията за изцепките на феновете.

 

„Чудя се защо платих хиляди левове на полицията за охрана на стадиона, а те стояха безучастно и гледаха как се чупят седалки, как се чупи нечие имущество. Вместо да влязат с палките в сектора и да въдворят ред, те стоят и гледат. Поне да си бяха платили билет за мача, щом ще са само зрители.Сега чакам Комисията по етика към Българския футболен съюз да вземе отношение. През целия мач се чуваше какво скандира агитката на Левски. Мен ме глобиха с 10 000 лева, да видим сега какво ще решат от Комисията. А относно седалките: от Левски знаят, че който чупи, купи. Но на мен ми е за друго - след 20 дни младежкият национален отбор на България посреща Сърбия на стадион „Славия“. Какво ще си помислят съседите като дойдат тук и видят тази грозна гледка на трибуните. Срамна работа. Гледам в агитката на Левски все млади хора. Това ли са хората, които са бъдещето на България? Това бъдещи родители ли са? Просто нямам думи“, заяви Стефанов пред „Спортал“.

 

Треньорът Златомир Загорчич пък разкри, че не е доволен от играчите. „Излязохме със страх. От самото начало се усещаше напрежение“, коментира той.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK