Левски

Васил Божков се маха от Левски?

Васил Божков планира оттеглянето си от Левски след Нова година, твърди Lupa.bg, като информацията е била потвърдена и от вътрешен човек от стадион "Георги Аспарухов".

 

Васил Божков сериозно обмислял решението да сдаде властта в клуба през последните няколко дни след серия хулигански прояви на част от агитката. През изминалата седмица вандали счупиха стотици седалки на стадиона на Славия в "Овча купел", а няколко дни по-късно маскирани хулигани вилняха и в Балчик при гостуването на сините на Спартак Варна за Купата на България. В края на август пък двама неизвестни засега на полицията агресори нападнаха с железни тръби и едва не убиха служителя на маркетинговия отдел Цветан Вълчев пред офиса на клуба на "Тодорини кукли".

 

Всички събития с крими окраска около Левски са разгневили собственика Васил Божков, който до този момент е налял около 6 милиона лева на "Герена". Хазартният бос имал чувството, че шепа криминални елементи опитват да го ре-кетират чрез създаване на хаос по трибуните.

 

През последните дни един от най-богатите българи е провел няколко срещи с назначения от него изпълнителен директор Павел Колев и е изразил позиция, че планира оттеглянето си след Нова година. Божков смятал да предостави акциите на запалянковците, които според него пречели на развитието на клуба. Ако през пролетния сезон не се намерело кой да издържа финансово Левски, парите щели да идват от свързаната с него хазартна компания "Национална лотария", но само съгласно спонсорски договор.

 

Васил Божков влезе в Левски тази пролет, след като предишният собственик Спас Русев му прехвърли акциите си. Оказа се, че сините са натрупали задължения в общ размер на над 25 милиона лева. Новата управа състави план за погасяване на дълговете и спаси лиценза на клуба това лято, който бе застрашен. Усилията на новия собственик да сложи ред в Левски обаче са били саботирани от част от агитката. Сред запалянковците има огромно напрежение, свързано с войната между най-големите организирани групи привърженици "София Запад" и "Южна дивизия".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK