Левски

Миятович оцелява, ако получи договор

Левски няма да има проблем с Милан Миятович, въпреки че такива опасения се появиха преди два дни. Както е известно, БФС обяви, че въвежда правило за забрана на трансфери на вратари извън ЕС в родните клубове от следващото първенство. Черногорецът обаче е в заварено положение и санкцията няма да важи за него, уточниха от футболната ни централа.

 

„Това правило е част от стратегията ни за развитие на футбола, а не срещу определен човек“, категорични са от БФС. Целта е да се вдигне конкуренция сред българите на този пост, след като Красимир Балъков се оплака от липсата на кадри в добра форма.

 

Трябва да се отбележи също, че Миятович има договор с Левски до лятото на 2020 година. Тогава „сините“ ще решават дали ще се възползват от опцията да го продължат за 1 година или ще се откажат от нея.

 

Заради него, Хали Тиам и Франко Мазурек, "сините" не могат да си позволят през зимата трансфери на играчи извън ЕС, въпреки че се твърдеше, че имат набелязани цели от Южна Америка. Миятович до този момент е избор номер 1 на Петър Хубчев. За това спомогна и Николай Михайлов, който в началото на сезона се оплакваше от контузии. Черногорският национал е допуснал 8 гола, но може да се похвали и с 6 сухи мрежи.

 

Според запознати от „Герена“ са били готови да търсят правата си по съдебен път, след като видят точното определение на рес-трикцията в Наредбата за първенството.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK