Янтра Габрово

Големи скандали в Янтра

Един от водещите отбори в Северозападната Трета лига Янтра 2019 Габрово беше разтърсен от скандали през уикенда. От отбора си тръгнаха две от звездите - братята Пламен и Християн Кожухарови. Двамата са съобщили още в петък своето решение да си тръгнат и да заминат за чужбина. Те посочиха и сериозни управленски проблеми, които са довели до тяхното решение.

 

Янтра се издъни в първия си мач без двамата братя, като загуби с 0:1 у дома от Павликени. Така габровци отстъпиха върха в класирането на Севлиево, който вече е първи с 22 точки срещу 21 на Янтра.

 

Според информация на "Тема Спорт" причината за напускането на братята е неспазена уговорка от страна на новите шефове на обединения клуб двамата да получат заплатите си за треньори в школата и за летните месеци, когато не са провеждали занимания с децата. Наред с това за решението им може да са повлияли и неразбориите по високите етажи на ОФК Янтра, където официално председател на УС е кметът на Габрово Таня Христова. Публична тайна обаче е, че представителите на старите два тима Янтра Габрово и Янтра 1919 продължават трудно да мелят вода заедно. Надмощие в борбата за власт за момента взима ексбосът на Янтра 1919 Николай Мънчев, който издържа формацията U19 в елитната група, регистрирала унизителни поражения през последните седмици с 0:9 от Ботев Пд и 0:11 от Левски, а треньорът на мъжете Николай Василев също е близък до него.

 

"Приказката за мен и брат ми в Янтра приключи, поне докато клубът се управлява от тези хора.     През лятото отказахме куп оферти от други отбори, за да останем и да помогнем за обединението на футбола в родния ни град. Но преди сезона се разбрахме за едни условия, а впоследствие шефовете се отметнаха. Всичко като заплати и премии е изплатено, в този аспект са коректни. Но сме разочаровани от отношението и неспазените обещания. А един бивш президент на клуба продължава задкулисно да управлява и да вреди със своите прийоми. Двете Янтри в Габрово се обединиха, но вътре ръководителите не са обединени и всеки дърпа към себе си. С брат ми отиваме във Франция при баща ни, а за футбол евентуално може да помислим отново напролет. Пожелаваме успех на Янтра в борбата за влизане във Втора лига и дано момчетата, които остават, да успеят да върнат Габрово при професионалистите", заяви Християн Кожухаров, който имаше 4 гола тази есен, включително победното попадение за 2:1 в Севлиево.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK