Интер

Силвестре обясни причината Роналдо да е на съвсем различно ниво от всички останали

Бразилецът Роналдо ще си остане един от най-великите футболисти в историята на футбола. 

 

Бившият му съотборник в Интер Микаел Силвестре разкри какво е да се изправяш всеки ден срещу нападателя. 

 

"Той беше специален. Най-добрият начин да се уча беше да се изправям срещу съотборниците си от Интер, но с Роналдо беше различно." 

 

"Иска ти се просто да седнеш и да го гледаш как играе. Всеки ден той измисля нови техники и движения, появява се на невъзможни места по терена. За него изглежда толкова лесно." 

 

"Неговата скорост е нещо невероятно. Неговата скорост с и без топкаа е нещо, което не бях виждал." 

 

"Аз бях бърз и когато си срещу даден нападател и той е с топката в крака, си мислиш, че можеш да го настигнеш, но с Рони не беше така. Той беше винаги по-бърз и с топката в крака." 

 

"За самите мачове...просто си щастлив, че той е от твоя отбор. Имаш чувството, че сте 12 човека на терена." 

 

"Когато той е здрав, ще спечелиш 9 от 10 мача. Това чувстваш преди всеки мач." 

 

Силвестре напусна Интер в края на 1998/99 в посока Ман Юнайтед, но той се изправи срещу Роналдо през 2003 в Шампионската лига, когато бразилецът носеше фланелката на Реал Мадрид. 

 

"Знаех, че не трябва да му се хвърлям в краката. Той може да те изпрати, в която посока поиска. Рони може да изкара нещо от торбата във всеки един момент. Това го прави специален, защото повечето нападатели имат 2-3 движения, но той притежава 10-15." 

 

"Той може да стреля за части от секундата - това е най-силното му качество. Получава топката и докато се усетиш, вече е стрелял към вратата." 

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK