Дунав

Бъдещето на Дунав зависи от изборите

Бъдещето на Дунав Русе до голяма степен зависи от предстоящите на 27 октомври местни избори. При определено стечение на обстоятелствата пари за драконите ще има. Всичко обаче ще се решава след вота --когато стане ясно кой ще управлява града и какви средства ще се отделят за спорт и в частност за футбол. Така бъдещето на русенци е несигурно, а в момента е и доста деликатно.

 

От управата се оттегли Симеон Симеонов, а неотдавна и един от основните спонсори също е спрял финансовата си подкрепа. Така Дунав на практика е в безтегловност до изборите. В настоящата ситуация се наложи на треньора Людмил Киров да пуска в действие контактите си с някои бизнесмени, които да помогнат на отбора поне временно. В дългосрочен план обаче далеч не е сигурно, че русенци ще издържат.

 

Проблеми има и в спортно-техническо отношение. Те са свързани със защитата преди домакинството на Етър в петък (18 октомври). Централният защитник Росен Колев бе опериран и ще е аут за месец. Той претърпя хирургическа интервенция не менискус. До последно под въпрос ще е друг бранител Мартин Ковачев. Той все още се възстановява от контузия. Именно заради проблемите с някои от играчите си старши треньорът Людмил Киров отказа няколко предложения за контроли по време на паузата в шампионата.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK