Манчестър Юнайтед

Берба: Бях артист на терена! Никога не можеш да заспиш, ако ме гледаш

Димитър Бербатов даде обширно интервю за авторитетното издание Goal.com. 

 

Берба коментира стила си на игра и бившите си съотборници. 

 

"Аз бях артист на терена. В началото не го осъзнавах, но за мен беше изключително важно да правя нещо различно. Ако ме гледаш, не можеш да заспиш или да смениш канала. Може да е малко движение, детайл, как контролирам топката." 

 

"Исках, когато хората ме гледат, да си казват: "Искам да пробвам това." След това виждаш, че не е толкова лесно, колкото изглежда. Това исках да правя и не пречеше на играта ми, защото това съм аз. Имам моя поглед върху футбола, не всеки може да го види по този начин." 

 

"Всеки е разлиен. Това ми помогна да играя за един от най-големите клубове в света. Разбира се, не можеш да играеш с 11 артиста на терена. Нямаш нужда от 11 футболисти като мен", коментира Бербатов. 

 

"Имаш нужда от агресия. Този футболист е хулиган, на когото му липсва зъб и има трева и кръв по екипа. Ако попиташ някой като Видич дали е добре, той ще ти отговори: "Направо се чувствам страхотно." Оценяш това, което прави за теб. Той взима топката и ти я подава и после можеш да направиш магията." 

 

"Като партньори в атаката имах Роби Кийн и Уейн Рууни, които имат по-агресивен стил. Дори да не си говорите много извън терена, вие се уважавате и знаете какво може да направи всеки един от вас на игрището. По този начин си помагате да ставате по-добри и помагате на отбоа." 

 

"В Леверкузен имах страхотно партньорство с Франка. Вкарвахме толкова много голове. Разбихме Байерн с 4:1, като и двамата вкарахме по две попадения. Той не говореше английски или немски и никога не си говорихме." 

 

"Аз го гледах как тренира и играе на терена, както и той мен. Когато бяхме на терена, изглеждаше, че спим заедно." 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK