България

Венци Стефанов: Всичко ми изглежда нагласено!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира скандала с расизма, оставката на Борислав Михайлов и бурните събития в родния футбол.

 

Ето какво каза членът на Изпълкома на БФС пред колегите от "Спортал".

 

 

"Струва ми се, че англичаните бяха добре подготвени за това, което се случи - хванаха ни за мюре, това е. Цяла седмица говориха какво ще се случи, как ще се случи, какво ще направят, и то се случи. Категоричен съм, че в България няма расизъм. Това са глупости. За 106 години в Славия не е имало никакъв расизъм, а при нас са играли футболисти от всички континенти", заяви Стефанов.

 

 

"Цялата работа с феновете в сектор "Б" ми изглежда нагласена. Това бяха едни провокатори, които опозориха държавата. Това са единици от нашето общество, със сигурност. Чакам сега компетентните органи да си свършат работата - да се хванат тези с черните якета, да се разпитат, да си кажат защо са го направили, карал ли ги е някой и т.н. Има записи, снимки, виждат им се лицата. Нека се проведе сериозно разследване", продължи шефът на Славия.

 

 

"За мача какво да ви кажа - загубихме, но ми е интересно това ли са момчетата, които заслужават да носят фланелката на България. Георги Пашов, Георги Сърмов, Исмаил Иса, Камен Хаджиев... Да, това безспорно са много добри момчета, но по душа. 100% има нещо сбъркано в тази работа. Гледахте ли мача?! Пашов го разминаваха като малка гара - хоп и им гледаше гърбовете. Не е сериозно някак си", добави Стефанов.

 

 

"За предстоящия Изпълком не желая да говоря. Боби Михайлов си е подал оставката, сигурен съм, че когато се съберем в петък, ще се съобразим с всички процедури, предвидени в правилника. Основният проблем в българския футбол е, че след 1989 година държавата абдикира от спорта. Дойде 1990 година и не се даде повече нито стотинка за футбол и спорт - нито стотинка. Вярно е, че в последно време Борисов помага на спорта, което е добре. Преди това обаче не се направи нищо, казвал съм го много пъти - никой не помагаше за футбола. Нито червени, нито сини, нито царисти", добави президентът на най-стария столичен клуб пред нашата медия.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK