Лечков: Трудно ще намерим нов треньор, но желаещи за тази позиция винаги има

Ще ми бъде много трудно за това кратко време да намеря треньор, няма да е лесно, но желаещи винаги има, обяви Йордан Лечков, който е нагърбен с отговорността да намери нов национален селекционер след оставката на Красимир Балъков. Това стана ясно на пресконференцията след заседанието на Изпълкома.

“Движим се по правилата на УЕФА, има срокове. Не е лесно, бързо се развиват събитията, много са динамични. Отговарям по правило за националните отбори, но нямам време да намеря толкова бързо нов треньор. Изразявам разочарованието, че се разделям с поредното голямо име и мой приятел, като треньор. Опитахме се да бъдем търпеливи, но за голямо съжаление резултатите липсваха - не само като голове, но и начин на игра, мотивация, желание за игра и тн”, обясни Лечков.

“Самият Балъков заяви, че ако се смята, че той е причината за слабите резултати, ще си подаде оставката. Цитирам дословно, той не иска да бъде пречка за развитието на българския футбол. Имаше дебати, ние сме колективен орган и колективно взимаме решенията.

Дайте ми възможност, аз съм натоварен със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си идва със свой екип, така че днес няма как да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане или ще го наследи", каза още Лечков.

"Аз съм от първия ден с г-н Михайлов и когато встъпихме в длъжност, футболният съюз беше в отчайващо състояние във всяко едно отношение. Президентът вече е говорил днес за това колко сме постигнали, което никак не е малко. Нека се даде равен шанс на всички кандидати, които мислят, че биха се справили по-добре. Нека видим дали някой изобщо ще се кандидатира в тази тежка ситуация, да не би да се наложи пак ние да се връщаме. На мен не ми е приятно, както на президента, да получавам само негативи, без да имам вина. Все пак съм си изградил име и репутация и в чужбина.", добави Лечков.

Снимка: Novini.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK