Нефтохимик Хебър (Пз)

Диян Петков: Надявам се Хебър да тръгне нагоре след мача с нас, според мен в края ще са в тройката

Треньорът на Нефтохимик Диян Петков говори за "Тема Спорт" преди двубоя с Хебър в Созопол днес от 17:30 часа.

"Имаме известни проблеми в състава с болни играчи, а Почански е контузен. Той тъкмо набра инерция след една тежка травма и сега пак е в лазарета. Отделно не можем да разчитаме на Михаил Георгиев и Кристиян Парашкевов. Ще се опитаме с наличните футболисти да се противопоставим. Като гледам състава на Хебър, съм сигурен, че в края на сезона този отбор ще е в тройката.

"Съставен е от футболисти, които имат доста мачове в елита. Ние ще се борим както във всяка среща да вземем своето и да покажем себе си. Като резултати у дома сме успешни. Интересното е, че в няколко срещи в Созопол не играхме добре, а спечелихме.

"В гостуванията е обратното - представяме се по-силно, но не побеждаваме. Всичко може да се получи в това първенство", каза Петков.

"Рано или късно Хебър ще тръгне нагоре. Ники Митов не е случаен треньор. Той е момче, което работи добре. Все пак са и един от клубовете с най-висок бюджет и са доста организирани. Аз им пожелавам да тръгнат нагоре, но след мача с нас.

"Сега предпочитам ние да си победим", допълни Петков.

"Нямаме амбиции да преследваме промоция, тъй като на този етап нямаме нужния бюджет за елита, пък и сме новак в групата. Сега искаме да обиграем състава и да се завърнем на "Лазур". Това са ни простичките цели. Догодина вече ще видим как ще сме финансово и не е изключено да имаме амбиции. Трябва обаче да се върнем на "Лазур". Това се очертава да се случи съвсем скоро", каза още Диян Петков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK